Hestesvømming

Svømming av hest er ikke noe nytt fenomen. Man kan lese at kavalleriet svømmetrente sine hester både med og uten rytter og utstyr for å best mulig utruste dem mot ulike utfordringer de kunne møte på i felten. Og svømme hester i sjøer etter robåt er heller ikke vært så uvanlig før, og at fordelene med å trene hest i vann er flere, er det ingen tvil om.

Svømming er jo først og fremst kondisjonstrening, da hesten får trent intervaller med høy puls. I tillegg er det god styrketrening, samt de aller fleste hester blir veldig løsgjort av en tur i bassenget. Bonusen med det hele er jo at det er belastningsfritt for hesten, og god avveklsing for å minske slitasje på hestens bein. Mange hester med skader som gjør at de ikke får mosjonere normalt kan ha godt av svømming da de slik vil kunne få ut stress og overskudd, samt opprettholde formen gjennom sykeperioden.

Når ferske hester skal i vannet bruker vi bellegg og kopper for å hindre skrapsår hvis hesten hopper til idet den skal ut eller snubler når den går opp. Når hestene er erfarne er ofte ikke dette nødvndig lenger, men på noen velger vi likevel å alltid bruke det, særlig hvis hesten er skodd med brodder. 

Vi er alltid tre personer første gang, to til å holde hesten på hver side av vannet og en som er pådriver bak. Har hesten dårlig ballanse i vannet kan man med fordel bruke tau i halen for å hjelpe hesten til å finne riktig teknikk, og da trengs også en tredje person. Erfarne hester går som regel rett ut med stor iver og trenger minimal veiledning gjennom bassenget. :) 

Den største "myten" rundt svømmetrening av hest er at de lett slipper ryggen og får hodet for høyt. NOEN hester har så dårlig svømmeteknikk at det er lite nyttig for dem å svømme da dette kan bli et problem. Men for de aller fleste hester så er ikke dette et stort problem, da de ligger godt opp i vannskorpa med ryggen og har en god teknikk. Dette kan man forøvrig ikke vite før hesten har prøvd noen strekker, slik at man kan se hvordan den svømmer.

Hvis man har spørsmål så er det bare å ta kontakt!

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

21.09 | 07:29

Den er grei. Sendte Mail til dere .

...
09.06 | 14:52
Welsh Corgi Pembroke har mottatt 2
11.01 | 12:42
Svømmehallen har mottatt 16
13.12 | 00:30
Hvordan bestille? har mottatt 2
Du liker denne siden
Hei!
Prøv å lage din egen hjemmeside som jeg.
Det er enkelt, og du kan prøve det helt gratis.
ANNONSE